Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Durne posty kidmodów , modów itd...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowną administrację , moderatorów i innych.

Mam jedną sprawę, który dosc mnie irytuje.

Mowa tu o :

xzlo.jpg

O takich właśnie postach kid modów itd. Posty te nic nie wnoszą do tematu , a tylko i wylącznie nasi kidzi nabijają sobie tak posty !

Poźniej dziwota , że ma tak dużo postów. Bo okazuje sie ze połowa z tego to "spam zamykam" "cls" "zamykam" itd.

Moja 1 propozycja jest taka , żeby przynajmniej podczas spamu podał konkretny powód zamknięcia i post , a nie tylko spam zamykam.

2 propozycja jest zaś taka , aby modzi zamykali tematy bez słowa , a informacja o zamknięciu + powód przychodziły by do autora drogą email.

Tyle z mojej strony.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Bez, sensu napisałeś temat, Cls to Skrót od słowa Angielskiego Close czyli na polski zamknąć...

Więc mi to nie przeszkadza no i jak ktoś prosi o zamknięcie no to po co się rozpisywać jak można napisać CLS.

Pomogłem Kliknij

axyc.png

wub.gif

Opublikowano

Jeżeli ktoś poprosi o zamknięcie tematu to po prostu się zamyka. A jak jest np. reflink to piszemy powód i zamykamy (to jest w przypadku kidów). Jest to po prostu błąd kidmoderatora według mnie.

Opublikowano

@up ja podalem tylko ciebie jako przykład takich postów , nic nie mam do ciebie wiec prosze nie mieszaj.

Bez, sensu napisałeś temat, Cls to Skrót od słowa Angielskiego Close czyli na polski zamknąć... Więc mi to nie przeszkadza no i jak ktoś prosi o zamknięcie no to po co się rozpisywać jak można napisać CLS.

Po to , że jeśli ktoś moderuje zajebisty dział to na słowie close można wbić i nawet do 20 postów dziennie.

btw. wiem co oznacza cls.

Opublikowano

@up ja podalem tylko ciebie jako przykład takich postów , nic nie mam do ciebie wiec prosze nie mieszaj.

Po to , że jeśli ktoś moderuje zajebisty dział to na słowie close można wbić i nawet do 20 postów dziennie.

btw. wiem co oznacza cls.

Kazano mi tak pisać przed zamknięciem tak, więc robię. Możecie mi usunąć te posty z profilu jak Piotreks ma problem...

and warny...

Opublikowano (edytowane)

Taki sposób jest najwygodniejszy i wg. mnie nie powinien zostać zmieniony.

Widzisz, że temat został niesłusznie zamknięty więc odrazu wiesz do kogo nakurwić PW żeby otworzyć itd. a nie wchodzisz na majla, szukasz, patrzysz i dopiero piszesz ...

Edytowane przez xEENSx
Admin Cienia
Opublikowano

Jeśli autor napisał np. "do zamknięcia", to tego typu posty są zbędne.

Co innego w przypadku zdublowanego tematu, naruszenia regulaminu wymagającego zamknięcia itp.

W takich przypadkach kid/mod ma obowiązek podać powód zamknięcia.

1294477714-U1.png

Opublikowano

W sytuacji kiedy np autor tematu poprosi o zamknięcie napisanie "Cls" jest równoznaczne z "Zamykam na prośbę autora".

Ten sam cel, ta sama wykonana czynność.

Myślę, że lepiej jest informować, że temat został zamknięty oraz uświadamiać przez kogo, by później nie było pytań typu

"Kto i dlaczego zamknął mój temat/ tamten temat?"

Dlatego ja na nie.

Opublikowano

modzi zamykali tematy bez słowa , a informacja o zamknięciu + powód przychodziły by do autora drogą email.

Nie każdy ma odpalonego maila 24/7, poza tym spam -,-

Nawet jak ktoś na życzenie chce zamknięcie pisze posta, że zamykam - nie po to aby sobie go nabić, tylko żeby autor miał świadomość, że kierując się na PW do tej osoby może poprosić o ponowne otworzenie.

8wjJf.jpg

by vPaN

exMod Konsole •  exMMT Montażysta

Opublikowano

propozycja jest zaś taka , aby modzi zamykali tematy bez słowa , a informacja o zamknięciu + powód przychodziły by do autora drogą email.

może nie na mail'a, lecz chociażby na PW. ...

Według mnie powinno tak być, bo to jest faktycznie zbędny post... skoro temat zamknięty, to po co jeszcze o tym pisać.

No chyba, że jest powód np.:

"Forum nie toleruje reflinków. Close "
Opublikowano

moze cos w stylu reason close topic? cos takiego jest w przemo modzie. zamyka sie temat, i w jakims polu wpisujesz powod. tylko czy istnieje cos takiego na ipb? ;p

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

Moderatorzy mają polecone napisać przyczynę zamknięcia tematu. Jeśli tego nie zrobią, muszą udzielić wyjaśnienia autorowi na PW, jeśli tego zechce.

Tyle w temacie.

EXPmIpC.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...